Lumag HC1500-EWNL

Lumag HC15H-NL Hakselaar

Lumag HC15H-NL Hakselaar

Schrijf een review over dit product

Zeer krachtige benzine hakselaar voorzien van een 15 pk benzinemotor en een hydraulische invoerwals. Deze invoerwals trekt het hout gelijkmatig door de hakselaar. Iedere tak (met veel of weinig blad) wordt eenvoudig verwerkt. 

De Lumag HC15H-NL wordt geleverd inclusief elektrostart en urenteller.

Startklaar: wij adviseren u deze machine te bestellen inclusief servicebeurt (zie onderstaand bij "aanbevolen producten"). De hakselaar wordt dan volledig gemonteerd, afgesteld, voorzien van olie & brandstof en uitvoerig getest. 

Onderstaand meer details en extra informatie.

Regular Price € 4.233,00 Special Price € 3.849,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeBenzine
MotorLuchtgekoelde 1-cil. 4-takt OHV benzinemotor / 15 pk / 420 cc
Motor fabrikantLoncin (3 jaar garantie)
Type brandstofEuro loodvrije benzine
Tankinhoud6,5 liter
StartsysteemTrekstarter en elektrostarter
Max. boventrechter invoer120 mm
Max. zijtrechter invoer120 mm
Toerental messen2000 omwentelingen p. min.
Aantal messen/klepels (boveninvoer)N.v.t.
Aantal messen2 stuks op messchijf en 1 contra mes en 10 klepes voor extra verkleining
MulchenNee
Gratis beschermmiddelenN.v.t.
Machine afmetingen (LxBxH)2.900 x 976 x 1.800 mm
Gewicht289 kg
Garantie5 jaar: deze dient geclaimd te worden. Klik op garantie-service.
MerkLumag
VerzendkostenGratis verzending

Hydraulische invoerwals
Het grote voordeel van de Lumag HC15H-NL is de invoerwals. Deze trekt alle soorten takken (veel/weinig blad/zijtakken) gelijkmatig naar binnen en de takken worden extra klein verhakseld. Er worden geen trillingen/slagen meer overgebracht op de gebruiker. Vooral bij doornen en stekels is de hydraulische invoerwals een absoluut voordeel. De wals kan ook achteruit draaien. Dit om bijvoorbeeld verstoppingen op te lossen. 

Elektrostart
De HC15H-NL is uitgerust met een accu en startmotor. Hierdoor kunt u de machine eenvoudig starten met een sleutel. De accu wordt tevens door het gebruik van de hakselaar zelf opgeladen. 

Messen
Deze Lumag versnipperaar is voorzien van 2 messen en een contrames. Hiermee worden de takken een eerste keer verkleind. Vervolgens wordt dit verhakseld materiaal door 10 klepelmessen gevoerd, die ervoor zorgen dat de takken extra klein gemaakt worden.  

Verplaatsen & schoonmaak
De hakselaar is voorzien van 2 grote luchtbanden en een (demontabele) trekhaakaansluiting. Hierrdoor kan de hakselaar (alleen) op eigen terrein eenvoudig verplaatst worden. De inworptrechter is scharnierbaar, waardoor schoonmaak en vervangen van de messen simpele klussen zijn. 

Opvang van de houtsnippers
De houtsnippers worden door de afvoerbuis hoog uit de machine geworpen en de richt-plaat bepaald de uitworp stand. De uitworpschacht is 360 graden verstelbaar. U kunt dus zelf bepalen waar u de opvangzak (kruiwagen, aanhanger etc.) neerzet, want de schacht kan naar alle zijden worden ingesteld.

Soort hakselmateriaal
De versnipperaar kan zowel takken, struiken en hagen verhakselen. Ook snoeiafval van conifeer is geen probleem. Hou er wel rekening mee dat het verhakselen van alleen loofafval (varens) niet mogelijk is. Door allerlei veiligheidsvoorzieningen kunt u tevens zeer veilig met deze machine werken.

Eenvoudig & krachtig
De grote en extra lange vultrechter maakt het vullen van de machine zeer eenvoudig. De krachtige 15 pk motor zorgt ervoor dat takken tot 120 mm verhakselt worden. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lumag HC15H-NL Hakselaar
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen