Gratis onderhoudsbeurt Lumag dumpers

Na aankoop van een Lumag rupsdumper, Lumag accudumper, Lumag kruiwagen of Lumag accukruiwagen (vanaf 1 januari 2022) bij een Lumag/Matom dealer, heeft u recht op een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT. Wat betekent dit concreet voor u als koper van dit product? Na aankoop van de Lumag dumper of kruiwagen, mag u deze binnen een jaar na aankoopdatum laten voorzien van een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT. Gewoon bij u in de regio op kosten van de importeur van Lumag.

Link voor aanmelden onderhoudsbeurt, binnen 1 jaar: aanmelden onderhoudsbeurt.

Wat betekent een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT?
Bij een servicebeurt moet je eigenlijk denken aan een uitgebreide inspectie beurt. Een inspectiebeurt waarbij alle belangrijke punten van uw machine worden gecontroleerd, zoals (indien van toepassing) de staat van de accu, het hydrauliekpeil, het oliepeil, de bandenspanning, de rupsspanning, de kabelafstellingen, het toerental van de motor, etc. Daarnaast vervangen wij ook nog kosteloos de motorolie en het luchtfilter. Service-onderhoudsbeurten zijn noodzakelijk, omdat problemen al in een vroeg stadium kunnen worden vastgesteld en verholpen. Aanspraak op garantie van een machine is altijd gekoppeld aan service en onderhoud van de betreffende machine. Een dumper die zijn servicebeurten netjes heeft gehad, heeft veel minder kans op pech of dure reparaties.

Wat moet u doen voor een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT?
Binnen een jaar (factuurdatum) na aankoop van de Lumag rupsdumper, Lumag accudumper, Lumag kruiwagen of Lumag accukruiwagen meld u via de website www.matom.nl, dat u gebruik wilt gaan maken van een GRATIS SERVICE BEURT. Wat wij van u nodig hebben is het officiële aankoopbewijs (factuur) van een Lumag/Matom dealer. In overleg met U bepalen wij de lokale dealer, die de servicebeurt gaat uitvoeren (veelal is dat de dealer waar u de machine heeft aangeschaft). U neemt vervolgens zelf contact op met betreffende dealer, wanneer u de servicebeurt wilt laten uitvoeren. Het transport van en naar de dealer moet u zelf verzorgen. Wij kunnen dit ook voor u regelen, maar dan zijn de transportkosten voor uw eigen rekening. Belangrijk is dat u de machine schoon en droog bij de dealer aanlevert. De dealer geeft uw Lumag rupsdumper-kruiwagen vervolgens een servicebeurt en de kosten zijn voor Matom.

Wat gebeurt er met uw machine tijdens een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT?
Als u de Lumag rupsdumper of kruiwagen bij de dealer brengt worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
Lumag rupsdumpers en kruiwagens met een benzine of diesel motor.
-De motorolie wordt vervangen (geen hydrauliek olie, dit is niet noodzakelijk).
-Het luchtfilter wordt vervangen!
-Het toerental van de motor wordt gecontroleerd en eventueel afgesteld.
-De bout- en moerverbindingen worden gecontroleerd en eventueel nagetrokken.
-De bedieningskabels worden gecontroleerd en indien nodig afgesteld.
-De spanning van eventueel aanwezige aandrijfriemen wordt gecontroleerd.
-De banden of rupsspanning wordt gecontroleerd.
-De hydrauliekslangen en koppelingen (indien aanwezig) worden gecontroleerd.
-Algehele controle van de rupsdumper of kruiwagen

Lumag accu dumpers en kruiwagens
-Algemene controle van de staat van de accu’s
-De bout- en moerverbindingen worden gecontroleerd en eventueel nagetrokken.
-De bedieningskabels worden gecontroleerd en indien nodig afgesteld.
-De banden of rupsspanning wordt gecontroleerd.
-Algehele controle van de accu rupsdumper of kruiwagen

Bovenstaande werkzaamheden worden op kosten van Matom BV uitgevoerd. De Matom dealer zal de kosten bij Matom BV declareren.

Alle kosten die extra ontstaan, zoals het vervangen van onderdelen of overige extra werkzaamheden en niet onder de gratis servicebeurt vallen zullen vooraf met u worden besproken. Onderdelen die beschadigd, defect of aan gebruikers slijtage onderhevig zijn kunnen na akkoord van de gebruiker worden vervangen, maar zijn niet voor rekening van Matom BV of de Matom dealer.

Samenvatting procedure:
1. Binnen een jaar na aankoop meld u zich via de Matom website aan voor een gratis service-onderhoudsbeurt.
2. Matom neemt contact met u op om samen te bepalen welke dealer de service beurt gaat uitvoeren (dit zal veelal de dealer zijn waar u de aankoop heeft verricht).
3. U maakt zelf een afspraak met de betreffende Matom dealer.
4. U brengt uw machine naar de betreffende Matom dealer.
5. Na de servicebeurt haalt u de machine weer op bij de dealer en zijn de kosten van de service onderhouds beurt voor Matom BV.

Link voor aanmelden onderhoudsbeurt, binnen 1 jaar: aanmelden onderhoudsbeurt.